Ovnbagt kylling med bacon, pesto og parmesan

Paleo boller med gulerod

Det kan til tider være svært at leve uden brød. Især når efteråret banker på døren, med mørke, kulde og blæst, og man mest har lyst til at sidde indenfor og mæske sig i hjemmebagte boller og varm kakao – frygt ej, der findes mange alternativer til boller og brød uden stivelse. Her er opskriften på mine melfrie boller, som jeg hvertfald skal bage hundredevis af til efteråret:

foto-2

6 æg
1 1/2 dl cremefraiche eller yoghurt natural
1 dl sesamfrø
1 1/2 dl solsikkekerner
1 1/2 mandelmel af knuste mandler eller købt som mel
1/2 dl hakkede nødder
3 spsk loppefrøskaller
2 spsk naturligt sødemiddel til bagning (fx sukrin) – eller bare lidt honning
3 tsk bagepulver
3 tsk salt
2 store revede gulerødder

Ingredienserne piskes sammen. Dejen skal hvilke i cirka 10-15 minutter. klattes på en bageplade med bagepapir, på størrelse med en spiseskefuld (bollerne flader både ud og hæver, så giv dem godt med plads) pensl med pisket æg og top med kerner efter eget valgt og evt. lidt ost hvis de skal skal bruges som tilbehør til middagsmaden. Har man lyst til at prøve kræfter med nye variationer, kan man med fordel komme en halv revet squash i dejen, eller flere hasselnødder, hele mandler og rosiner.

Bages i ovn på 200 grader i cirka 13-15 minutter

 

Er især gode med en skive ost eller smør på!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt kylling med bacon, pesto og parmesan